Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn, staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan snel contact met ons op en we beantwoorden uw vraag persoonlijk.

Uitgelichte vragen

 • Onze drones zijn speciaal gemaakt voor het “Nederlandse weer”.

  Bij voorkeur vliegen onze drones met mooi en droog weer, maar onze bikkels zijn Ipx3 waterbestendig en zijn hierdoor ook inzetbaar tijdens een regenbui of harde wind tot 5Bft.

  Tempraturen rond het nulpunt en winterse neerslag hebben meer effect op de drones omdat de accucapaciteit dan sneller afneemt en er ijsafzetting vormt op de propellers. Hierdoor gaan de drones minder goed vliegen.

  Het weer wordt nauwlettend door onze piloten en observers in de gaten gehouden. Om de veiligheid van u en uw publiek te waarborgen zal de gezagvoerder beslissen of de show doorgang kan vinden.

 • De display van een droneshow is tientallen meters breed en hoog, hierdoor is een presentatie te zien tot wel een kilometer afstand.

  U dient wel rekening te houden met het kijkersperspectief.

 • Dit is geheel afhankelijk van uw wensen en het doel van de show.

  Voor een enkele show houden wij een limiet aan van 15 minuten.
  Het is mogelijk om de show te verlengen door tijdens de show een volgende fleet drones op te laten stijgen.

 • Ja, tijdens een concert, beurs of corporate event etc. kan een droneshow ook binnen worden uitgevoerd.

  Wij maken hierbij gebruik van een ander systeem dan de shows die buiten plaatsvinden.

  Heeft u interesse? Neem direct contact met ons op!

 • Een drone light show is een 2D of 3D licht-choreografie die wordt uitgevoerd door meerdere onbemande luchtvaartuigen (drones)

  Door middel van voorgeprogrammeerde 3D software vliegen de drones een choreografie die geheel naar uw wensen kan worden vormgegeven.

  Op deze manier bieden de shows oneindig veel mogelijkheden.

  Naast een spectaculaire lichtshow tijdens uw evenement en als mogelijk alternatief voor vuurwerkshow zijn de drones ideaal voor branding doeleinden. Denk aan bedrijfs-, product en merkpromoties waarbij logo’s, animaties en teksten in de lucht worden afgebeeld.

Algemene vragen

 • Wij bieden voor elk budget een droneshow aan.
  Het is belangrijkste om vooraf te weten wat uw wensen zijn.

  U heeft de keuze uit verschillende thema shows en mocht u zelf ideeën hebben dan nodigen wij u van harte uit om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden en dan ontwerpen wij samen de show die bij uw evenement past.

  Neem vrijblijvend contact met ons op en we maken een offerte die bij u past.

 • Tijdens het ontwerpproces kunnen wij de choreografie van uw show volledig op tijdcode programmeren, dit houdt in dat we uw show volledig kunnen afstemmen op de “gebruikelijke” visuele special-effects, denk hierbij aan licht, laser, water of vuurwerkshows.

  Om samen tot een uitmuntend product te komen, werken wij samen met partijen die o.a het nationale vuurwerk en de shows van Martin Garrix produceren.

 • Een droneshow staat op zichzelf als u het heeft over visueel entertainment.
  Het kan een goed alternatief zijn, maar is niet te vergelijken met een vuurwerkshow.

  Indien u rekening wilt houden met het maatschappelijk belang voor zowel milieu, mens en dier kunt u kiezen voor een droneshow als milieuvriendelijk alternatief. Een droneshow bestaat niet uit harde knallen, en laat geen schadelijke stoffen achter.

  Het gebeurt nog wel eens dat een vuurwerkshow tijdens warme dagen op last van de brandweer geen doorgang kan vinden, een droneshow is op zo’n moment een goed alternatief.

 • U kunt kiezen voor een display van bewegende 2D & 3D choreografie. Inspiratie nodig? Dan helpen wij u graag!

  Tijdens het ontwerpproces zullen wij bekijken hoeveel drones nodig zijn voor uw gewenste choreografie.
  Onze drones beschikken over een helder multicolor LED-licht, hierdoor is het mogelijk om naast een spectaculaire lichtshow ook teksten, logo’s en animaties in de lucht te laten zien.

 • Om ervoor te zorgen dat de show overeenkomt met uw wensen, zullen we voorafgaand aan de show een aantal animaties uitwerken en met u delen.

  Als de show klaar is zullen we u uitnodigen op ons eigen vliegveld zodat u een preview te zien krijgt van uw show.
  Kunt u hier niet bij zijn? Dan zullen we het voor u opnemen.

 • Wij werken volgens ons operationeel handboek dat gecertificeerd is door de Europese luchtvaartautoriteit.
  Dit betekent dat wij onze shows overal in Europa mogen uitvoeren.

 • Veiligheid staat bij Dutch Drone Shows hoog in het vaandel. Wij beschikken over een Operational Manual welke voldoet aan de geldende ISO normen. Hierdoor mogen al onze vluchten worden uitgevoerd in de Specific Categorie van de Europese drone regelgeving. Wij zijn in het bezit van een licentie afgegeven door de Nederlandse luchtvaartautoriteit.

  Onze software beschikt over 2 geofences tevens zijn onze systemen zijn uitgerust met een noodstopvoorzieningen. Hiernaast beschikt onze software over een manual override systeem waarbij een tweede piloot (SIC) de drones over kan nemen middels een remote, hierdoor voldoet ons systeem aan de allerhoogste veiligheidseisen.

  Onze drones vliegen binnen een vooraf geprogrammeerde ‘flightbox’, deze kunnen ze niet verlaten.
  Elke show wordt nauwlettend in de gaten gehouden door 2 piloten en de benodigde flight observers.

  Omdat het wettelijk niet mogelijk is om met de drones boven publiek te vliegen, programmeren wij onze shows zo dat het publiek een goed perspectief heeft ten opzichte van de show.

 • Om alle zintuigen van uw publiek te stimuleren kunt u ervoor kiezen om uw droneshow te laten begeleiden door muziek.

  Tijdens het ontwerpproces kunnen wij de choreografie van de show volledig op tijdcode programmeren, dit houdt in dat wij de show volledig afstemmen op het door uw of ons gekozen muziekstuk.

  Door de inzet van een professionele producent kunnen wij bij de custom drone shows ook een gepersonaliseerde soundtrack onder uw droneshow monteren.

 • Na het eerste contact gaan wij kijken of uw gewenste locatie geschikt is, en aan onze veiligheidseisen voldoet. Wij zullen aansluitend kijken naar de perfecte showlocatie zodat het kijkersperspectief voor het publiek optimaal is.

  Zodra u uw wensen met betrekking tot choreografie en audio bij ons kenbaar heeft gemaakt zal onze in-house droneshowdesigner uw show programmeren. Tijdens dit proces zal hij uw wensen omtoveren tot een audiovisueel meesterwerk.